Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μα, γιατί δεν αδυνατίζω;;

Κάνετε δίαιτα αλλά δεν χάνετε κιλά ή χάνετε στην αρχή μερικά κ μετά.. τίποτα; Τι φταίει;


  • ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Φύλο: Οι γυναίκες χάνουν κιλά με βραδύτερο ρυθμό συγκριτικά με τους άντρες κ κατά τη δίαιτα το βάρος τους σταθεροποιείται συχνότερα και για περισσότερο χρόνο.

Ηλικία άνω των 40 ετών: Στη κλημακτήριο και στην εμμηνόπαυση το αδυνάτισμα είναι λιγότερο εύκολο και πιο αργό λόγω ορμονικών αλλαγών.

Συνεχίστε με συνέπεια την δίετα και την διατροφή σας.


  • ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Επαναλαμβανόμενες δίαιτες: Το σώμα έχει προσαρμοστεί στην ενεργειακή στέρηση.

Επαναληπτική αυξομείωση βάρους (γιο γιο): Κάθε επόμενη δίαιτα καθύσταται πολύ πιο δύσκολη από την προηγούμενη και πιο αργή.

Μακροχρόνια σταθερό βάρος: Το επιπλέον βάρος που διατηρήθηκε για χρόνια απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο για να απομακρυνθεί συγκριτικά με τα κιλά που αποκτήθηκαν πιο πρόσφατα.

Σχεδόν φυσιολογικό βάρος: Άτομα που θέλουν να χάσουν μόνο 2 η 3 κιλά δυσκολεύονται περισσότερο από όσα έχουν να χάσουν 10.

Ήδη οριακά χαμηλό βάρος: Αν έχετε δείκτη μάζας σώματος κάτω απο 20 είναι ανώφελο να πιέζετε το σώμα σας να αδυνατίσει πιο πολύ π.χ. υψος 170 να θέτετε στόχο τα 50κιλά!

Προχωρημένη φάση δίαιτας: Μετά το πρώτο 10μεροο ρυθμός απώλειας βάρους βαίνει συνεχώς μειούμενος κ πιθανότατα κάποια στιγμή να ελαττωθεί δραματικά.

Μεγάλη απώλεια βάρους: Αν έχετε ήδη χάσει πολλά κιλά έχει δημιουργηθεί ισοζύγιο ενέργειας επομένως καθύσταται αδύνατη η περαιτέρω μέιωση βάρους αν δεν αυξήσετε τις θερμιδικές σας δαπανες.

Οριοθετείστε σωστά τον στόχο σας! Το 1% του σωματικού σας βάρους είναι μία λογική εβδομαδιαία απώλεια κιλών.

  • ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ
Αυστηρή: η έλλειψη γευστικής απόλαυσης κ το αίσθημα στέρησης μειώνουν την αποτελεσματικότητας μιας δίαιτας.

Περιοριστική: Η έλειψη ισορροπίας και διατροφικής ποικιλίας ενδέχεται να οδηγήσει σε θρεπτικές ανεπάρκειες οι οποίες αποδιοργανώνουν το μεταβολισμό.

Υπερβολικά χαμηλή σε θερμίδες: Ο οργανισμός αντιδρά στο δραστικό ενεργειακό περιορισμό κάνοντας οικονομία καύσεων και παραμένοντας στο ίδιο βάρος.

Μειωμένη πρόσληψη φυτικών ινών: Διαταράσσει την εντερική χλωρίδα προκαλεί δυσκοιλιότητα δυσκολεύει την αποβολή θερμίδων και άχρηστων ουσιών.

Σωστή δίαιτα σημαίνει τρώω τα πάντα σε μικρότερες ποσότητες και δεν στερούμαι τίποτα!


  • ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ;
Καθιστική εργασία και έλλειψη άσκησης: Οδηγεί σε απώλεια μυικού ιστού και ελάττωση των καύσεων και διεγείρει την παραγωγή ορμονών που εντείνουν την πεινα!

Εξαντλητική εργασία: Προκαλεί στρες και υπερπαραγωγή κορτιζόλης, επιρεάζει την ικανότητα επεξεργασίας των υδατανθράκων και επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

Υπερβολική χρήση κλιματιστικών: επιρεάζει την φυσιλογική θερμορύθμιση περιορίζει την εφίδρωση τη θερμογένεση και την θερμόλυση (αποβολή θερμίδων).

Ανεπαρκής ύπνος: Απορρυθμίζει το βιολογικό ρολόι ελαττώνει την παραγωγή λεπτίνης προκαλεί εξάντληση και αυξημένη επιθυμία για φαγητό!

Η γυμναστική και ο επαρκής ύπνος ξεκουράζουν τον οργανισμό και αφυπνίζουν τις κοιμισμένες καύσεις!

Να απευθυνθώ σε ειδικό; ΑΣΦΑΛΩΣ!! 
Ο ειδικός αφού συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και τα εκτιμήσει σφαιρικά προσδιορίζει την επιυθυμητή απώλεια κιλών και προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής σας! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.