Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

4 βήματα για να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος για να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.
῾Ομως αυτό δεν ισχύει῾ λέει ο Dr. Howard Murad καθηγητής Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντελες.

῾Η κυτταρίτιδα είναι φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής καθώς και επιμονή και υπομονή῾.

  • Τρώγοντας καλύτερα μειώνεις την υπερφόρτωση των λιποκυττάρων σου.
Εάν υιοθετήσεις την πρακτική ῾τρώω λιγότερο αλλά συχνότερα῾ θα διατηρήσεις την ενέργεια σου σε υψηλά επίπεδα ενώ θα αποφεύγεις το πρήξιμο και την συσσώρευση λίπους. Επίσης, ελάττωσε ή ακόμα καλύτερα κόψε το κάπνισμα γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος, πίνε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό και απόφυγε το πολύ αλάτι, τα αεριούχα ποτά και το αλκοόλ.

  • Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται μόνο με... ιδρώτα!
Με την συστηματική φυσική άσκηση όχι μόνο καις θερμίδες, αλλά τονώνεις τους μύες βοηθώντας το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και λείο. Κάθε μορφή αερόβιας άσκησης (τρέξιμο η ζωηρό περπάτημα, ποδηλασία κλπ), αν γίνεται συστηματικά, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην διάσπαση των λιποκυττάρων. Θυμήσου: όταν εκτελείς μια σειρά ασκήσεων είναι σημαντικό να γυμνάζεις εξίσου το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος γιατί έτσι αναγκάζεις τον οργανισμό σου να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες, μειώνοντας τα αποθέματα λίπους από παντού!

  • Το μασάζ έχει ευεργετικά αποτελέσματα
Με ένα ρυθμό 3 επαναλήψεων την εβδομάδα το κλασικό μασάζ αδυνατίσματος φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Εμπιστεύσου το σώμα σου μόνο σε επαγγελματίες μασέρ ή φυσιοθεραπευτές με αξιόπιστες συστάσεις, καθώς οι λανθασμένοι χειρισμοί μπορεί να σε βλάψουν περισσότερο αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ευρυαγγειών ή φλεβίτιδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.