Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ.... :

...Οι 65χρονοι που λατρεύουν το Shopping ζουν χρόνια πολλά και καλά;;
Αυτό αποκάλυψε η έρευνα Institute of Population Health Science της Ταιβάν!!


...Οι ασκήσεις που απαιτούν συντονισμένη δράση..
διαφορετικών μυικών ομάδων (π.χ. ποδιών χεριών) καίνε περισσότερες θερμίδες από αυτές όπου οι μύες εργάζονται πιο απομονωμένα;


...Ποια είναι η σωστή αναπνοή;
Όταν γυμνάζεστε το σωστό είναι να εισπνέετε φυσιολογικά κατα τη διάρκεια του εύκολου μέρους της άσκησης και να εκπνέετε κατα τη διάρκεια του πιο δύσκολου μέρους της όταν δηλαδλη καταβάλλετε περισσότερη δύναμη ώστε να αποσυμφορείτε το σώμα σας από την ένταση.


...Το Fitness είναι αντι στρες;;
Τέσσερις τεχνικές για να εκτονώσετε και να διαχειριστείτε το στρες:


1. Εισπνεύστε απότην μύτη μετρώντας νοερά απο το 1 εως το 5. Εκπνεύστε από το στόμα μετρώντας απο το 5 έως το 1. Επαναλάβετε 2 η 3 φορές.
2. Εαν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε πάρτε ενα αγχολητικό μπαλάκι και αρχίστε να το ζουλάτε αργά και ρυθμικά.
3. Εαν έχετε εκνευρισμό μετά την δουλειά πριν γυρίσετε σπίτι πάτε γυμναστήριο ή περπατήστε 1,2 χιλίομετρα με γρήγορο ρυθμό ή ανεβείτε σκαλοπάτια.
4. Εαν η μέρα σας ήταν πολύ έντονη μήν καταφύγετε στο φαγητό! Διώξτε το άγχος και εκτονώστε την ένταση κάνοντας γυμναστική όποιου τύπου σας αρέσει!


...4 με 5 η ώρα το απόγευμα είναι η κατάλληλη ώρα
για να επιδοθείτε στα σπορ; Αυτή την ώρα το σώμα βρίσκετε στην καλύτερη του φόρμα αφού έχει την υψηλότερη θερμοκρασία και παρουσιάζει την μεγαλύτερη δύναμη και ευλυγυσια λένε έρευνες..

...η λευκίνη βοηθάει πολύ στο αδυνάτισμα;
Το συγκεκριμένο αμινοξύ ενισχύει του μυς και αποτρέπει την απώλεια μυικού ιστού όταν κάνετε δίαιτα βοηθώντας έτσι να διατηρηθεί υψηλή η ταχύτητα του μεταβολισμού καθώς χάνετε κιλά! Είναι κρυμμενο σε: γιαούρτι αγελαδινό, γάλα κατσικίσιο, γαλοπούλα, ασπράδια αυγών, πσαχνό μοσχαριού, φασόλια και αναποφλυωτο ρυζι!


...οχι άλλο κάρβουνο!!
Τα ξηροψημένα μέρη των κρεάτων είναι εξαιρετικά ανθυγιεινά λόγω των αρωματικών υδρογονανθράκων που δημιουργούνται κατα το ψήσιμο στην σχάρα! Για να αποφύγετε την βλαπτική επίδρασή τους προσθέστε στο ψητό σας μυρωδικά και καρυκεύματα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, πιπέρι και μουστάρδα..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.