Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πρώτα άσκηση ή πρώτα δίαιτα;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος είναι ο συνδυασμός της άσκησης με τη δίαιτα, συγκριτικά με το να εστιάσουμε αποκλειστικά στο ένα ή στο άλλο, δηλαδή μόνο στην άσκηση ή μόνο στη δίαιτα. 

Σύμφωνα, όμως, με πρόσφατη ανάλυση σχετικών ερευνών από το Πανεπιστήμιο του Harvard φαίνεται ότι η έναρξη ενός προγράμματος γυμναστικής πριν την δίαιτα θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Miguel Alonso Alonso «η φυσική άσκηση φαίνεται ότι προάγει την υγιεινή διατροφή». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η άσκηση αυξάνει την ευαισθησία μας στα βιολογικά σημάδια της πείνας και του κορεσμού με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες υπερβολικής κατανάλωσης τροφής. 

Επίσης, διαπίστωσαν ότι η σωματική δραστηριότητα προκαλεί αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή του εγκεφάλου. Συνέπεια, αυτών των αλλαγών είναι ότι βελτιώνονται οι λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία, απαραίτητων για την αποφυγή διατροφικών παρασπονδιών. 

Στα συμπεράσματα της έρευνάς τους που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Reviews οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η άσκηση μας βοηθά να αντισταθούμε καλύτερα στους διατροφικούς πειρασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.